Kennisbank Joomla, Virtuemart, social media en hosting

NB: De informatie is toegepitst op (potentiële) klanten van Joomla Website Designer.

De basis van Joomla

Of uw Joomla website of webshop nu gebruikmaakt van de nieuwste Yootheme Pro template reeks, een ouder Yootheme Warp template of een heel ander template: de basis werkt hetzelfde. U start altijd met het aanmaken van categorieën waarin u vervolgens artikelen opslaat. Deze artikelen koppelt u vervolgens aan menu items waar u daarna eventueel nog modules met extra functionaliteiten aan kunt toevoegen.

Lees verder

Tekst toevoegen of aanpassen met de JCE Editor

Joomla Website Designer kiest ervoor om in plaats van de standaard Joomla tekstverwerker de Joomla Content Editor (JCE) te gebruiken. Deze Joomla extensie is een What You See Is What You Get Editor (WYSIWYG) die u veel mogelijkheden verschaft om een artikel te bewerken.

Lees verder

Zo wordt uw website beter gevonden in Google

Als uw website op relevante zoekwoorden niet op de eerste pagina in Google staat, dan komen er nauwelijks bezoekers op uw website. Tenminste, niet vanuit de gratis zoekresultaten. U kunt natuurlijk investeren in Google adverteren. Maar zodra u de geldkraan dichtdraait, draait Google de kraan met websitebezoekers dicht. Wilt u dat uw website dus op lange termijn bezoekers blijft krijgen, zonder daarvoor te adverteren? Dan moet u ervoor zorgen dat uw website beter gevonden wordt in Google. Hoe u dat voor elkaar kunt krijgen vertellen we u in dit artikel.

Lees verder

Help mijn Joomla website is gehackt!

Indien u de hosting van uw Joomla website bij ons heeft ondergebracht en geen onderhoudsabonnement bij ons afneemt verwachten wij dat u zelf zorg draagt voor het tijdig bijwerken van de Joomla software, het template en de gebruikte extensies. Het niet updaten van software op Joomla websites is vrijwel altijd de reden voor het ontstaan van hacks.

Lees verder

Gebruikersgroepen binnen Joomla

Binnen Joomla is de inhoud gescheiden van het design. Het aanpassen van de inhoud van de website is hierdoor relatief eenvoudig, zonder dat het invloed heeft op het design van de website, of andersom. Joomla is toegankelijk via elke moderne webbrowser, u hoeft dus geen software te installeren op uw computer. Er kunnen meerdere gebruikers worden toegevoegd aan een Joomla installatie, met elk eigen rechten.

Lees verder

Online marketing strategieën voor webshops

Het aantal webshops is de afgelopen jaren explosief gegroeid. In 2018 waren er maar liefst 22.000 actieve webwinkels in Nederland geregistreerd (bron: Retailtrends). Daarom is het belangrijk om ervoor te zorgen dat u een doordachte strategie uitstippelt om van uw webshop een succes te maken. Maar hoe pakt u dat aan? Lees verder en u weet het.

Lees verder

Hoe deblokkeer ik een Joomla artikel met een slotje ervoor?

Het kan voorkomen dat de toegang tot een Joomla artikel, module of menu item wordt geblokkeerd. U ziet er dan een slotje voor staan. Meestal gebeurt dit wanneer u het item nog open had staan terwijl uw sessie verliep. Het blokkeren gebeurt om te voorkomen dat 2 gebruikers op hetzelfde moment hetzelfde bestand gaan bewerken. 

Lees verder

Hoe pas ik de prijs van een product aan in Virtuemart 3?

Navigeer in Joomla naar het Virtuemart menu en kies voor Artikelen >> Artikelen. Zoek vervolgens het product op waarvan u de prijs wilt aanpassen. Maak eventueel gebruik van het zoekvak bovenaan de lijst om het gewenste product te vinden. Open het product en ga naar de eerste tab Artikelinformatie.

Lees verder

Hosting keuze voor uw Joomla Website

U bent niet verplicht om de hosting en domeinregistratie via Joomla Website Designer te regelen indien u uw website door ons laat ontwikkelen of onderhouden. Bedenk echter wel dat goede hosting veel problemen voorkomt. Uw website is een belangrijk communicatiemiddel richting uw klanten, waar u geen risico mee zou moeten nemen. Onze webdesign tarieven zijn gebaseerd op het werken in een probleemloze hosting omgeving.

Lees verder

Hoe maak ik een fotogallerij in de Widgetkit 2?

Op de meeste Joomla websites die wij opleveren staat het component Widgetkit geinstalleerd. Hiermee kunnen o.a. foto gallerijen worden aangemaakt. Let op: er bestaan 2 versies van de Widgetkit, deze handleiding gaat over de Widgetkit versie 2.

Lees verder

Verhuizing .com domeinnaam

Voor de verhuizing van .com domeinnamen hebben wij een verhuiscode (Auth.code of EPP-code) nodig. Deze vraagt u op bij uw huidige hostingprovider en vult u in tijdens het bestelproces. Let erop dat uw provider een eventuele registrar lock verwijdert voordat u de verhuizing aanvraagt.

Lees verder

Benodigde informatie om een website te ontwikkelen

In de meeste gevallen zullen wij uw nieuwe website of webshop ontwikkelen op onze werkomgeving. Op die manier kan uw huidige website in de lucht blijven totdat de nieuwe site gereed is. U ontvangt een link van ons zodat u kunt meekijken naar de vorderingen op uw website en kunt bijsturen als u zaken liever anders ziet.

Lees verder

Hoe maak ik een fotogallerij in de Widgetkit 1?

Op de meeste Joomla websites die wij opleveren staat het component Widgetkit geinstalleerd. Hiermee kunnen o.a. foto gallerijen worden aangemaakt. Let op: er bestaan 2 versies van de Widgetkit, deze handleiding gaat over de Widgetkit 1 in combinatie met oudere Yootheme templates van voor het YooTheme Pro tijdperk.

Lees verder

Speciale velden toevoegen aan Virtuemart 3 webshop

Vaak zul je aan een Virtuemart 3 webshop opties willen toevoegen aan artikelen, zoals kleuren of maten. Dit kan het makkelijkste gedaan worden via de functie "Speciale velden". Login in uw Joomla omgeving en navigeer naar Componenten >> Virtuemart >> Artikelen >> Speciale velden. Klik vervolgens op de groene knop "Nieuw".

Lees verder

Artikel toevoegen aan Virtuemart 3 webshop

In dit artikel wordt uitgelegd hoe u een artikel kunt toevoegen aan uw Virtuemart 3 webshop. We richten ons hierbij alleen op de belangrijkste onderdelen die voor de meeste webshops voldoende zijn. Verder gaan we er vanuit dat alle basisinstellingen zoals de categorieen van uw webshop en de BTW regels al voor u zijn ingericht.
Login in uw Joomla omgeving en navigeer naar Componenten >> Virtuemart >> Artikelen. Klik vervolgens op de groene knop "Nieuw".

Lees verder

Copyright © 2009 - 2022 Joomla Website Designer

Joomla Website Designer and this site is not affiliated with or endorsed by The Joomla! Project™. Any products and services provided through this site are not supported or warrantied by The Joomla! Project or Open Source Matters, Inc. Use of the Joomla!® name, symbol, logo and related trademarks is permitted under a limited license granted by Open Source Matters, Inc.